I nutidsdramat Jävla pojkar får vi genom parallella historier följa tre familjer.

Birgitta säger upp lägenheten och flyttar till ännu en man, vilket gör att hennes son Simon inte längre har någon- stans att bo. Simons pappa Tomas och hans hus blir enda möjliga räddningen, men Tomas har sedan länge vänt ryggen mot samhället och tyr sig numera endast till de döda.

Lina skiljer sig från Gunnar för att hennes känslor tagit slut, något Gunnar vägrat acceptera, så till den grad att han blir besatt av att skriva en bok om kärlekens svek. Deras adopterade son Björn som nyss tagit studenten tvingas lämna det trygga familjelivet och ger sig istället in i egen lägenhet där ensamma tankar kring identitet och liv föds, tankar som snart leder hans liv i oanade riktningar.

Tillsammans bär Ida och Kristoffer på ett tragiskt arv, något som de båda försöker kämpa sig bort från. Kristoffer försöker lugna sin labila mamma genom utbrotten samtidigt som han längtar efter ett lugnt och normalt liv tillsammans med sin flickvän och sina vänner. Ida tar till alla möjliga slags medel för att bli bättre, men ingenting tycks hjälpa och snart ser arbets konsekvenser ut att ta obarmhärtiga vändningar.

Jävla pojkar handlar om att fastna i destruktiva cirklar, där de invanda mönstren får konsekvenser för både individ och familj. Filmen skildrar ett antal episoder där mänskliga och brutala handlingar går hand i hand, och där självaste livet kan krävas som insats för att slå sig fri och bryta sig loss.