Om Black Bird Film


Black Bird Film är beläget i Göteborg, Gothenburg studios på Lindholmen. 


Bolaget grundeades 2013 men då under namnet Shakefilm.

Black Bird Film inriktar sig på långfilm, kortfilm samt dokumentärar och är involverade i flertalet produktioner både internationellt som nationellt. 

Har fått stöd från Svenska filminstitutet och andra finansierer för utveckling och produktion genom åren.

 

Shaker K Tahrer har tidigare skrivit, regisserat och producerat följande kortfilmer: Min pappa gråter inte och Fotbollsspelare vid midnatt och arbetat med följande välkända svenska skådespelare: Lia Boysen, Anders Ekborg, Tomas von Brömsen med flera. Fotbollsspelare vid midnatt har tävlat i flera stora europeiska filmfestivaler som: franska Clermont-Ferrand, tyska Dresden Film Festival, med flera och har även visats på SVT flera gånger. Shakers senaste film är långfilmen Jävla pojkar som hade svensk premiär i april 2012. Shaker skrev filmmusiken/manuset, regisserade och producerade det och det har tävlat och visats på flera stora filmfestivaler runt om i världen som: Montreal World Film Festival, Sao Paulo International Film Festival, Bangaluru International Film Festival, Bangkok International Film Festival och Brussels Film Festival där filmen vann priset för bästa originalmusik/manus. Filmen har också visats i SVT. Shaker K Tahrer är också författare och har skrivit noveller och teaterrecensioner. Shaker är utbildad vid Universitetet i Bagdad i Irak med huvudämne i litteraturveteskap. Han har även studerat regi vid Filmhögskolan i Göteborg samt Filmmusik/Manuskomposition på Film i VÄST i Trollhättan.

Om Louise Åberg Louise är utbildad musikalartist på Balettakademin i Sverige och Det danske Musicalakademiet i Danmark. Har arbetat som dansare, sångare, musikalartist och skådespelare. Har jobbat som dans, sång, drama och musikalpedagog i över 20 år. Som musikalartist har hon medverkat i musikaler som Grease, LULU, Nine, Nunsens med flera. Utöver att själv stå på scen samt undervisat så har hon regisserat och koreograferat musikaler och pjäser som OLIVER!, Bugsy Malone, Trollkarlen från OZ, med flera. Louise skriver barnböcker och poesi. Bland annat Myran Bertil och Poems for rainy days. En stor passion är att skriva om nordisk folktro och natur, gärna i symbios. Idag skriver hon på ett nytt filmmanus om just nordisk folktro. Hon har varit medproducent på följande filmer: ”Straight to the goal”, under production 2019 “City of YS, under produktion 2020 svensk producent. Louise är producent på Black Bird Film.

Jan Wadebro är styrelseordförande på Black Bird Film. 

Håller i trådarna och ser till att verksamheten är ajour.