Cast
Elin Klinga

Marika Lagercrantz

Jacob Nordenson

Tom Ljungman

Rikard Björk

Stig Engström

Nina Gunke

Mats Sandahl

Evert Lindkvist

Felicia Löwerdahl
Ida

Birgitta

Tomas

Kristoffer

Simon

Gunnar

Lina

Björn

Lennart

Elin
Rikard Björk i Jävla pojkar
Rikard Björk


Rikard Björk är Simon. Han gick ut Teaterhögskolan 2011 och hade dessförinnan studerat på Wendelsbergs teater- och skolscen. Jävla pojkar var Rikard Björks hans långfilmsdebut och efter den har vi kunnat se honom på vita duken som huvudrollsinnehavare i Svart kung och i filmer som
Tillbaka till Bromma
, I Am Reva, Nattbad och Tro mig.

Teaterkarriären började dock i en helt annan ände. Vid sidan av skådespelaryrket har han arbetat med opera och musikteater sedan 1998 och har medverkat i ett tiotal uppsättningar på Göteborgsoperan, senast i musikalen Sunset Boulevard 2010. Med rösten som verktyg har han kommit att bli en uppskattad röstskådespelare och dubbat filmer som Katten Gustaf och barnprogram som Andys vilda äventyr och Ben 10.

Våren 2012 medverkade han i dramatikern Magnus Alkarps 4 dagar i April på Uppsala stadsteater. Där porträtterade han Otto Hallberg, den svenske nazistledaren som under kriget betraktades av såväl CIA som denbrittiska underrättelsetjänsten som Sveriges absolut farligaste nazist.

Rikard Björk är också upphovsman till den svensk-palestinska dramat Gränslösa land. Föreställningen, som är baserad på berättelser av och om människor på flykt, hade sin urpremiär på Artisten 2011.