Om Black Bird Film


Black Bird Film är beläget i Göteborg, Gothenburg studios på Lindholmen. 


Bolaget grundeades 2013 men då under namnet Shakefilm.

Black Bird Film inriktar sig på långfilm, kortfilm samt dokumentärar och är involverade i flertalet produktioner både internationellt som nationellt. 

Har fått stöd från Svenska filminstitutet och andra finansierer för utveckling och produktion genom åren.

 

Shaker K Tahrer har tidigare skrivit, regisserat och producerat följande kortfilmer: Min pappa gråter inte och Fotbollsspelare vid midnatt och arbetat med välkända svenska skådespelare. Fotbollsspelare vid midnatt har tävlat i flera stora europeiska festivaler.

Shakers senaste film är långfilmen Jävla pojkar som hade svensk premiär i april 2012. Shaker skrev filmmusiken/manuset, regisserade och producerade och har tävlat och visats på flera stora filmfestivaler runt om i världen.

Shaker K Tahrer är också författare och har skrivit noveller och teaterrecensioner. Shaker är utbildad vid Universitetet i Bagdad i Irak med huvudämne i litteraturvetenskap. Han har även studerat regi vid Filmhögskolan i Göteborg samt Filmmusik/Manuskomposition på Film i VÄST i Trollhättan.

Louise Åberg är utbildad musikalartist på Balettakademin i Sverige och Det danske Musicalakademiet i Danmark. Har arbetat som dansare, sångare, musikalartist och skådespelare. Har jobbat som dans, sång, drama och musikalpedagog i över 20 år. Utöver att själv stå på scen samt undervisat så har hon regisserat och koreograferat musikaler och pjäser.

Louise skriver barnböcker och poesi. En stor passion är att skriva om nordisk folktro och natur, gärna i symbios. Idag skriver hon på ett nytt filmmanus om just nordisk folktro.

Jobbar som översättare av filmmanus. Hon har varit producent på följande filmer: ”Straight to the goal”, under produktion 2019 “City of YS, under produktion 2020 som svensk producent.

Jan Wadebro är styrelseordförande på Black Bird Film.